delo

Ali so prosta delovna mesta vedno tudi »prosta«?

Živimo v takšnem svetu, ki je zelo nepredvidljiv, težko zaupamo drugim in se velikokrat razočaramo. Pa vendar ni vse tako črno in so tudi stvari, ki nam polepšajo življenje. Ne glede na to, o čem se pogovarjamo. Če so pogovarjamo o zaposlitvah in so prosta delovna mesta tista, ki nas zanimajo, vemo kakšno moč imajo ta na naše življenje. Zagotovo bomo vsi veseli in zadovoljni, če bomo delali tisto, kar nas veseli in smo se za to tudi učili in izobraževali. Vemo pa tudi, da je trg zaposlitve oziroma povpraševanje po določenem kadru velikokrat majhno, seveda pa je odvisno od stroke, ki nas zanima.

Ko vidimo prosta delovna mesta, ki so za nas zanimiva in se želimo na katero od teh tudi prijaviti, bomo upali, da bomo povabljeni na razgovor, katerega bomo uspešno opravili in bomo morebiti v službo tudi sprejeti. Odlično. Včasih pa smo imeli priložnost videti, da je bilo objavljeno prosto delovno mesto, pa so že imeli izbranega kandidata. Bodisi je to bilo objavljeno, zaradi zakonskih predpisov ali iz katerega drugega razloga. Kakorkoli, bili smo razočarani. Dali so nam upanje in nam ga enako hitro tudi vzeli. Pa vendar ne smemo obupati in ni nujno, da so vsa prosta delovna mesta tudi že zasedena. Zato ne bomo prav ničesar izgubili, če se bomo na prosto delovno mesto tudi prijavili. Navsezadnje, če verjamemo v tisto, da se vse zgodi z nekim razlogom, potem verjamemo tudi v to in verjamemo lahko, da nas nekje čaka služba, b kateri bomo uživali in bo pozitivno vplivala na kakovost našega življenja.

Prosta delovna mesta, ki so razpisana na raznih portalih in straneh, so običajno res tudi prosta, zato ne smemo oklevati in moramo hitro poslati prijavo na razpisana prosta delovna mesta, oziroma vsaj v času, ki nam je na voljo za to.