Izdelava spletne strani

5kaIzdelava spletne strani je proces, ki traja. To, kar vidijo končni uporabniki in obiskovalci, ki jim je stran namenjena, je samo kapljica v morje vsega vloženega truda, ki je plod sodelovanja strokovnjakov različnih področij. Izdelava spletne strani tudi za naročnika ni lahka naloga, saj mora sprejeti številne odločitve, ki lahko bistveno vplivajo na sam potek izdelave, uporabniške izkušnje in končni videz strani. Čeprav naj bi veljalo, da ima stranka vedno prav, si včasih pustite svetovati tistim, ki svoje področje obvladajo. Da pa boste znali čim bolje sestaviti povpraševanje in bo celoten proces potekal gladko in brez zapletov, smo vam pripravili kratek vodič po tem, kako se morate pripraviti na izdelavo spletne strani. Katera vprašanja morate postaviti, kaj morate v povpraševanju izpostaviti in kaj je dobro priložiti v priponki?

Koliko me bo stala izdelava spletne strani?

To je običajno prvo vprašanje, ki ga dobimo, v resnici pa bi moralo biti zadnje. Možnosti na spletni strani je ogromno, zato morate najprej  izpostaviti, kaj bi radi imeli in kaj bi s spletno stranjo radi dosegli. Nič ne bo škodilo, če nam zaupate, kakšen znesek ste pripravljeni odšteti, saj bomo samo tako uspešno pripravili ponudbo, ki bo ugodna tako za vas kot za nas. Ampak, kot smo že omenili, cena je zadnja na vrsti.

Koliko podstrani bi radi imeli – ciljate na manjšo spletno stran ali mini spletni portal?

To je običajno zelo pomemben podatek, ki ga večina strank pozabi pripisati. Bistvena razlika je v tem, ali si želite imeti preprosto spletno vizitko ali imate v mislih mini informativni portal. Izdelava spletne strani z veliko podstranmi seveda terja veliko več časa in premišljenosti.

Kakšne dodatne funkcije si želite?

Bi radi imeli poseben kontaktni obrazec, animiran števec ali morda kakšno drugo posebno funkcijo? O vsem tem morate premisliti in ko  se zanimate za izdelavo spletne strani je najbolje, da v priponko priložite primere posameznih strani, ki so vam všeč. Na tak način se bo hitreje tudi skristalizirala cena.