Je avtizem ozdravljiv ali neozdravljiv?

Avtizem ponavadi definiramo kot kompleksno motnjo, ki vpliva na večino področij razvoja in otroku onemogoča razvoj in napredovanje na način, kot potekata pri otrocih, ki te motnje nimajo. Stroka meni, da avtizem ni ozdravljiv, kako do njega pride, pa je stvar debate, saj ni enoznačnega odgovora, ki bi bil znanstveno potrjen. Ena od vedno bolj razširjenih teorij govori, da je vzrok oz. sprožilec za pojav avtizma cepljenje otrok. Ali je to res ali ne, na tem mestu ne mislimo debatirati, kajti neovrgljivih dokazov za eno ali drugo ni.

Dejstvo pa je, da so osebe z avtizmom, predvsem pa njihovi bližnji, postavljeni pred nešteto izzivov, ki jih ta motnja prinaša s seboj. Vsak avtist je poseben, saj se pri vsakem posamezniku stanje izraža na drugačen način, od blagih in skoraj nezaznavnih motenj, do zelo hudih, ki njemu in družini praktično onemogočajo normalno življenje.

Tudi če sprejmemo uradno doktrino, da avtizem ni bolezen in je kot tak neozdravljiv, pa vseeno pričevanja bolnikov kažejo na to, da je možno stanje močno omiliti s pravimi prijemi. Prvi od njih je dieta, ki naj bi povsem izločila gluten in mleko, saj telo ne more predelati aminokislin, ki jih tovrstna hrana vsebuje. Iz tega v telesu nastanejo peptidi, ki po krvi potujejo v možgane, kjer povzročajo škodo človeku. Sčasoma se začnejo tam nalagati škodljive snovi, od težkih kovin do drugih strupov, ki možganom onemogočajo normalno delovanje s tem pa tudi normalno življenje.

To nas pripelje do drugega prijema, detoksikacije oz. čiščenja škodljivih snovi iz telesa. Nekateri primeri kažejo izjemno izboljšanje stanja po uporabi pripravkov, ki odstranjujejo kovine in druge neželene snovi iz možganov in krvi.

V spodnjem videu tudi o tem govori Zoran Dernovšek, izumitelj prehranskega dopolnila Rens, ki naj bi bil sposoben prav tega, da telo očisti škodljivih snovi.