Konec neutolažljivega joka z dudami za naravno pomirjanje

Duda je najboljša prijateljica staršev in prav tako najboljša prijateljica otrok. Dojenčki imajo namreč izjemno močno potrebo po sesanju, ki v primeru običajnega hranjenja ni potešena. Sesanje otroka pomirja in tolaži, mu daje občutek varnosti in gotovosti – tako kot vaša bližina. In čeprav dojite svojega otroka, je v mnogih situacijah duda za starše odlična in priročna rešitev, saj se z njo včasih potolaži sicer še tako neutolažljiv jok. Da potolažite vašega malčka z dudo, kadar je razburjen in preobremenjen, kljub nekaterim nasprotnim mnenjem, nikakor ni napačna poteza. To je običajen starševski nagon in le vi, starši, veste kaj je najboljše za vašega otroka.

otroška duda

Ker so torej dude (poleg vas seveda) najbolj iskana stvar pri dojenčkih, tako podnevi kot ponoči, je najbolje, da kupite več enakih, ko ugotovite, katera vrsta dude je vašemu malčku najbolj všeč. In tako kot je vsak dojenček edinstven, tako so edinstvene tudi njihove potrebe po obliki, materialu in velikosti dude. A kakšna duda je pravzaprav najboljša za otroka?

Najmehkejša duda za dojenčkovo nežno kožo

Vsi otroci se rodijo z naravnim refleksom sesanja in se vedno bolj zavedajo sveta okoli sebe, zato v svojem vsakdanjem življenju potrebujejo pomiritev. Le-to jim z gotovostjo nudijo Philipsove Avent otroške dude, ki vašemu malčku nudijo tolažbo in podporo, potrebno za naraven razvoj v vseh fazah. Najbolj pomembno pri izbiri otroške dude je, da se duda prilega malemu obrazku – ne sme biti tako velika, da bi mu zapirala nosek ali ga tiščala v lička. Silikonske dude Philips Avent dude izpolnjujejo vse te pogoje, saj so narejene z mislijo na naše najmlajše. In dojenčki vedo, kaj jim je všeč – kar 96 % mater je povedalo, da so se njihovi dojenčki zelo dobro odzvali na teksturirane silikonske cuclje in so izjemno mehko dudo Philips Avent zelo lepo sprejeli. Ortodontske dude s svilnatim in teksturiranim silikonskim cucljem simetrične oblike skrbijo za udobje vašega malčka in med rastjo zagotavljajo naravni razvoj otrokovega neba, zob in dlesni.

super soft duda

Mehak in prilagodljiv ščitnik za vsakodnevno udobje

Ker pri dudi ni pomemben samo cucelj, temveč tudi njen ščitnik, ki igra pomembno vlogo pri sprejemanju dude, so se pri Philipsu osredotočili tudi na to in našli popolno rešitev. Čeprav so njihove klasične dude ravno tako odlične za prijetno in učinkovito pomirjanje vašega malčka, so šli v želji po še boljši izkušnji vašega malčka in vas, še korak naprej. Ta korak predstavljajo izjemno mehke dude Philips Avent, ki so neverjetno nežne do občutljive kože vašega dojenčka. Okrogel ščitnik dud Avent je namreč izredno mehak in prilagodljiv, tehnologije FlexiFit pa se odlično prilagodi naravnim linijam dojenčkovega obraza in tako zmanjša pritisk, pušča manj odtisov in manj draži kožo, kar zagotavlja udobno pomirjanje. Ker je pomembno, da dojenčkova koža diha, ima ščitnik tudi 6 zračnih luknjic za dodaten pretok zraka, ki dihanje omogočajo.

Varno in enostavno steriliziranje v 3 minutah

Seveda je zelo pomembno, da dudo večkrat tudi sterilizirate oziroma razkužite. Običajno se zato uporablja sterilizator, če pa tega nimate, je dovolj, da dudo za nekaj časa potopite v vrelo vodo. Če ste se do sedaj srečali samo s klasičnimi dudami, sta vam ta postopka zagotovo dobro poznana. Verjetno pa ne  veste, da vam nekatere Philipsove dude ponujajo še tretjo, zelo priročno možnost. To so izjemno mehke otroške dude Philips Avent, ki jih lahko sterilizirate kar v mikrovalovni pečici. Ja, prav ste prebrali. Vse kar je potrebno storiti je, da dobro sprane dude položite v prenosno škatlico, dodate 25 ml vode, nato pa škatlico za 3 minute položite v mikrovalovno pečico na 750-1000 W. Po treh minutah v mikrovalovki pustite dude ohlajati 5 minut, odlijte vodo in dude so pripravljene za uporabo. In brez skrbi, da bi se ob tem sproščale kakšne strupene snovi – vse dude Philips Avent so namreč brez bisfenola A.

sterilizacija duda

Za še večjo povezanost z vašim malčkom

Verjetno si vsi ob misli na dudo zamislite dudo klasične oblike s ščitnikom in varnostnim ročajem za enostavno odstranjevanje. Če je tako, vas bodo dude Philips Avent Soothie Shapes kar malo presenetile, saj so nekoliko drugačne od ostalih dud. Njihova edinstvena oblika namreč omogoča, da v cucelj vstavite prst in se še bolj povežete z dojenčkom ter mu pomagate pri sesanju. To predstavlja nov način za razvijanje povezanosti z vašim malčkom, saj edinstvena enodelna zasnova dude zagotavlja udobje in toplino vašega prsta. Ker sta udobje in varnost vašega dojenčka najpomembnejša, so te dude izdelane iz trpežnega a prilagodljivega silikona za medicinsko uporabo, ki med rastjo zagotavlja naravni razvoj otrokovega neba, zob in dlesni. Tudi njihovo čiščenje je zelo preprosto – očistite jih lahko v sterilizatorju ali vreli vodi.

Dude za vse stopnje razvoja

Dude tudi niso večne, zato jih je potrebno vsake toliko zamenjati. Poleg obrabe (ob izraščanju zobk jo malčki radi grizljajo), je razlog tudi rast otroka in njegovih malih ustec, ki velikost cuclja prerastejo. Pri Philipsovih dudah to ne predstavlja nobenega problema – prepoznali so faze razvoja vašega otroka z različnimi potrebami po pomirjanju in oblikovali dude za vsa obdobja rasti. In še dobro, da jih je potrebno redno menjavati – ponudba Philipsovih dud je namreč tako bogata in pestra, da se je težko odločiti samo za eno in vztrajati pri njej. Naj bo barva, oblika, velikost, material ali prisrčna poslikava tista, ki odloča pri nakupu – s katerokoli otroško dudo Philips bo vaš otrok vedno v trendu, saj jih lahko kombinirate z vsemi igrivimi kombinacijami otroških oblačil.

Če torej želite, da bo vaš otrok tekom dneva pomirjen, vi pa boste končno lahko mirno prespali vsaj del noči, potem sebi in svojemu malčku privoščite dude Philips Avent. Ne bo vam hvaležen samo otrok, hvaležna vam bodo tudi partnerjeva in vaša ušesa, saj o neutolažljivem joku ne bo več duha ne sluha.