Otroške sobe

otroška sobaNikoli ni lepše kot takrat, ko se mamica odloča za nakup otroške sobe. Toliko kreativne svobode, kot si lahko dovolite v tem prostoru, ni nikjer drugje v stanovanju. Otroške sobe so čarobni svet in  prostor za sproščanje domišljije ter otrokov najbolj specialen kotiček v stanovanju. Opremo vedno prilagodite otrokovi starosti in  starejši kot postajajo, bolj praktično morate premišljevati,  torej tako,da bo soba na nek način rasla skupaj z otrokom, vsaj tam nekje do zgodnjih najstniških let.

Ali naj otrok pomaga pri opremljanju otroške sobe?

Če ima vaš otrok posebne želje, mu jih seveda poskušajte ugoditi vsaj do te mere, da se bo počutil soudeleženega pri opremljanju njegove sobe. Če si recimo želi imeti vse stene v modri barvi in porisane z avtomobilčki (vi pa veste, da bo čez nekaj let to fazo prerasel), se dogovorita tako, da se po njegovem okusu uredi določen kotiček v sobi, ki bo namenjen igračam in igranju. Potem boste tudi veliko lažje spremenili samo kotiček, saj vam ne bo potrebno beliti vseh sten v sobi. Volk bo sit in koza cela!

Otroške sobe vseh barv in oblik

Danes jih dobite v najbolj odštekanih kombinacijah, a vseeno pazite, da vas pri opremljanju otroške sobe vodi razum: preveč eksplicitno in definirano pohištvo bo hitro postalo dolgočasno. Vedno poskušajte ubrati srednjo pot: pohištvo naj bo čim bolj funkcionalno in prilagodljivo, otroške sobe pa popestrite s kakšnimi poceni in zanimivimi dodatki, ki jih danes dobite dobesedno na TONE. Ko se bo otrok čez nekaj časa naveličal stola v obliki avtomobila ali vseh možnih dodatkov za princeske, jih boste enostavno predali nekomu, ki bo takrat prav v „tisti fazi“.

Vedno pa naj bo varnost otroka na prvem mestu: pri opremljanju otroške sobe bodite pozorni, da bo pohištvo imelo zaobljene robove in druge varnostne elemente, ki bodo preprečili morebitne poškodbe mladih nadebudnežev.