Pohištvo vnese svežino v vaš dom

Pri izbiri pohištva za vaš dom bodite vedno pozorni na to, da boste izbrali kvalitetno pohištvo in ne boste preveč nasedali trenutnim trendom, če si želite opremiti stanovanje tako, da ne bo čez nekaj let delovalo totalno »out«.

Pohištvopohištvo-pisarna, ki ga kupujete na novo, se mora skladati z obstoječimi kosi v vašem stanovanju, sicer lahko hitro vse skupaj deluje preveč nametano, nepremišljeno in nenačrtovano. Če na novo opremljate prazno stanovanje imate pri tem gotovo več svobode, ko pa morate novo dnevno sobo kombinirati s staro sedežno garnituro, boste morali skleniti kakšen kompromis.

Seveda je tudi odvisno od prostora, ki ga na novo opremljate. Pohištvo, ki ga imate namen kupiti za otroško sobo, mora imeti popolnoma drugačne kvalitete kot tisto, ki je namenjeno za vašo spalnico ali dnevno sobo. Okus in potrebe otrok se hitro spreminjajo, zato je funkcionalnost tega pohištva veliko bolj pomembna kot njegova kvaliteta. Seveda ne pravimo, da morate kupiti najcenejše omare ali posteljo, ampak da se ravnajte po zdravi pameti in izberete neko srednjo kvaliteto. Sodobne otroške sobe so zdaj tudi narejene tako, da so zlahka prilagodljive in da pohištvo na nek način raste skupaj z otrokom.

Če si želite vnesti nekoliko svežine v vaš dom, pa nimate ravno veliko denarja na razpolago, boste že veliko naredili s tem, da boste sami prenovili vaše pohištvo: klubsko mizico pobrusite in prelakirajte, omare prebarvajte na novo, stene obogatite s policami, ki si jih lahko sami predelate, če pa imate vsaj nekaj smisla za ročne spretnosti, si lahko tudi kavč preoblečete sami. Z majhnimi kozmetičnimi popravki bo vaše staro pohištvo zelo hitro delovalo novo in sveže! Vseeno pazite na estetsko noto: tudi če vam je vešč »hipijevski« slog morate vedeti, da je tudi taka postavitev pohištva narejena premišljeno in preudarjeno, kljub temu da deluje kot da bi bilo vse skupaj samo nametano.