Plastika

Široka ponudba plastičnih materialov

Tehnična plastika je nadvse uporabna v praktično vsaki industrijski panogi, pa tudi za mnoge druge uporabnike, vse bolj celo za fizične osebe, ki se doma ukvarjajo z izdelavo raznih plastičnih izdelkov. Nič čudnega torej, da povpraševanju sledi tudi prodaja surovega materiala. Plastične palice so na voljo v vseh mogočih izvedbah, prav tako so na voljo plošče iz najrazličnejših plastičnih materialov. Ponudba vsekakor dobro pokriva povpraševanje.

PVC plastika

Največ zanimanja je seveda za tiste najbolj vsestransko uporabne materiale. Med temi gotovo izstopa PVC plastika, ki je splošno uporabna v praktično vseh industrijskih panogah, zelo zaželena pa tudi v gradbeništvu. Gre za negorljiv material z odlično odpornostjo na kemične dejavnike, ima pa tudi visoko mehansko vzdržljivost. Poleg tega pa PVC plastika izstopa še po tem, da jo je zelo enostavno oblikovati, kar pomeni, da lahko iz nje izdelamo raznorazne izdelke. Material je na voljo v različnih barvah in oblikah, prav tako so na voljo tudi številni polizdelki, ki še olajšajo nadaljnjo obdelavo. PVC plastika se prodaja v obliki palic poljubnega premera in dolžine, plošče pa so običajno na voljo v dimenzijah 1000 x 2000 mm z debelino od 1 do 50 mm, kar pa je prav tako prilagodljivo.

Druga plastika

Druga plastika je prav tako dobro zastopana na trgu. Predvsem PE in PP, ki sta po uporabnosti primerljivi s PVC plastiko. Neposredno končnim uporabnikom se pogosto prodaja tudi PC oziroma polikarbonat, ki omogoča enostavno izdelavo končnih izdelkov kar iz surovih plošč, brez potrebe po posebni naknadni obdelavi. Seveda se tudi ta plastika dobro obnese v različnih vlogah, z obdelavo pa tudi v najrazličnejših končnih izdelkih.

Za zahtevnejše uporabnike

Posebno nišo zapolnjuje še ponudba naprednejših plastičnih materialov. Omembe si zasluži visokotemperaturna plastika, ki ponuja surovine, izdelke in polizdelke za uporabo v zahtevnejših okoljih, predvsem seveda takšnih, kjer so elementi izpostavljeni višjim temperaturam in obremenitvam.