strešna kritina za garažo

Strešna kritina mora biti tudi za garažo dobra

Vaša hiša ni edina, ki mora biti zaščitena. Strešna kritina nudi zaščito tudi za garažo. Pokrita garaža pa je potem zaščita za vse, kar ste v njen spravili, najverjetneje orodja in stare stvari, ki se jih ne želite znebiti, saj vzbujajo dragocene spomine, včasih pa je garaža tudi nekakšna spalna soba za domačega ljubljenca, ki ga ne želite pustiti zunaj, na mrzlem, dežju ali snegu. Tudi strešna kritina za garažo namreč mora biti odporna proti vsem zunanjim dejavnikom, kot so burja, močan veter, dež, sneg, toča, led, pa še sonce in morda celo hrup, saj imajo psi zelo dober sluh.

Strešna kritina nad ponosom voznika

V garaži ljudje spravijo še en zelo pomemben predmet, na katerega je marsikateri človek bolj ponosen kot na svoje otroke. Tako je, govora je o prevoznem sredstvu s štirimi kolesi – avtu. Za zaščito svojega avta ljudje ne poskrbijo le zaradi sentimentalne navezanosti na svoje prevozno sredstvo, temveč tudi zato, ker poškodovan avto za sabo potegne velike stroške in več dni trajajoča popravila, ko voznik in lastnik avta ostane brez svojega prevoznega sredstva. Primerna strešna kritina za garažo bo poskrbela, da bo avto kar najbolje zaščiten pred vremenskimi vplivi. Če vaša garaža še ni pokrita, je čas, da razmislite o spremembi. Primerna strešna kritina, ki pokriva garažo mora biti vzdržljiva, trdna in tudi močna.

Strešna kritina iz pocinkane pločevine

Najbolj primerna strešna kritina, ki naj pokriva garažo, je takšna, ki je izdelana iz pločevine. Pločevinasta strešna kritina je cenovno ugodna, a hkrati dovolj močna, da se uspešno upira dežju, toči, ledu, snegu in vetru. Barva ni pomembna, lastnik garaže jo izbere po svoji želji, pomembno pa je, da je pločevinasta kritina pocinkana. Na spodnji strani lahko ima pocinkana pločevinasta strešna kritina obrobo oziroma podlogo iz filca ali je okrepljena s poliuretanom. Filc je namenjen za zaščito pred kondenzacijo, hkrati še blaži hrup, ki ga povroča huda nevihta ali močnejši dež.