Vozniško dovoljenje

Se je tudi vam že zgodilo? Pozno ste odhajali iz službe, za volanom ste skoraj že zaspali in naredili prekršek ali se peljali prehitro? In naenkrat ste ostali brez vozniškega dovoljenja, sedaj pa se sprašujete, kaj storiti. Vsekakor ne obupajte, saj nikoli ni prepozno! Če ste torej zaradi prekrška dobili toliko kazenskih točk, da je po zakonu bil predpisan odvzem vozniškega dovoljenja, lahko predlagate začasno vrnitev le tega. Odlični svetovalci pri sestavi takšnega predloga se nahajajo tudi na prekrski.com, kjer si lahko vse še bolj podrobno ogledate.

In kaj vse vam tukaj poleg pomoči še ponujajo? Prvo je svetovanje in pomoč pri plačilu globe, če je zaradi kakršnih koli omejitev (brezposelnosti) morda ne morete plačati. V predlogu tako navedete, da bi namesto denarnega plačila raje opravljali dela za javno korist. Lahko se morda zaradi določenih omejitev tudi zgodi, da ne zmorete plačati sodne takse. Tudi v tem primeru je možno sestaviti predlogo, za oprostitev plačila. Potem pa so tu še svetovanja, za pravočasno in pravilno oddajo predlogov na sodišče. Pravočasna vložitev vseh vaših predlogov je namreč pomembna zato, ker lahko zamudite sodni rok in tako izgubite možnost pomoči. Vaš odvzem vozniške bo tako postal rešen, in svoje vozilo boste lahko vozili celo med samim postopkom vrnitve dovoljenja. Razlogov za začasni odvzem vozniške pa je veliko in si jih lahko ogledate tudi povsem sami, na prej omenjeni spletni strani.

Pri odvzemu vozniškega dovoljenja velja, da v času ko so vam ga odvzeli, ne smete voziti. Če v tem času slučajno uporabite vaše prevozno sredstvo, se bo to štelo v končno sankcijo. Kot pa je omenjeno že prej, se dovoljenje lahko vrne tudi pred zaključenim postopkom. In ker je namen začasnega odvzema vozniške v tem, da se storilce čim prej izloči iz prometa, je pomembno da hitro reagirate tudi Vi.

PREKRSKI