Psihoterapija kot možnost rešitve

Ste kdaj čutili, da bi lahko en iskren in odkrit pogovor z nekom lahko rešil vse vaše stiske in skrbi. Kljub temu, da imate širok krog prijateljev, pa nimate občutka, da bi lahko nekomu tako močno zaupali in bi vas ta razumel? Gre za popolnoma običajno in zelo pogosto izkušnjo v naših življenjih, katero mimogrede doživlja veliko drugih ljudi tudi. V tem primeru je morda psihoterapija prava možnost rešitve in je prav psihoterapevt tisti, ki je v vašem življenju manjkal.

Kako se počutite oziroma, kako bi opisali ali ovrednosti.li svoje trenutno počutje? Ste popolnoma dobro, morda le malce zmedeni, mogoče pa ste čisto na dnu? Ali pa kako drugače? Kako si pomagate takrat, kadar vas dajejo razne stiske? Na kakšen način jih odpravite ali pa vsaj omilite? So se kdaj pojavile tudi takšne, na katere se niste znali odzvati? Takrat bi vam psihoterapija lahko zelo pomagala, mar ne? Psihoterapevt pa vaš zaupnik, ki vas posluša in razume? Zagotovo.

So različni načini premagovanja raznih stisk in tegob, ki močno vplivajo na naše vsesplošno počutje in zdravje. So načini, s pomočjo katerih lahko dobro nanje vplivamo, jih popolnoma odpravimo ali pa jih vsaj dodobra omilimo. Odvisno pa je tudi od nas samih in kako se odzivamo ter ali se predamo ali pa se naprej borimo. Če sami ne zmoremo, lahko vedno poiščemo strokovno pomoč in je v tem primeru psihoterapija najboljša možna rešitev. Čeravno ne gre za bolezen, pač pa zgolj slabo obdobje, bo psihoterapevt presodil o naših možnostih in poskušal iz naše izkušnje za nas potegniti najbolje.

Da je psihoterapija rešitev, ki se je obnesla že pri mnogih, kaže tudi pogostost rabe te. Da pa je psihoterapevt nekdo, kateremu lahko popolnoma zaupamo in pri katerem bodo vse naše skrivnosti in povedano na varnem, mu zapoveduje tudi njegov etični kodeks.