Avtomatska in ročna avtopralnica

V naših jeklenih konjičkih preživimo kar nekaj časa in to skoraj vsak dan, če ne celo vsak dan. Za dobro delovanje avta je potrebno vzdrževanje, v kar pa spada tudi notranje in zunanje čiščenje. Čeprav avto ne bo nič bolje deloval če bo čist ali umazan, pa se bomo vseeno veliko bolje počutili v čistem avtu in tudi vožnja bo bolj prijetna.

V današnjem članku se bomo posvetili predvsem zunanjemu čiščenju avta, čeprav ne zanemarjate tudi notranjega čiščenja avta. Čiščenje avta lahko opravimo sami in sicer na dva načina, avto lahko opremo pred domačo hišo, če živimo v bloku ali kje, kjer te možnosti ni, pa se lahko poslužimo ročne avtopralnice, na voljo pa so nam tudi avtomatske avtopralnice.

Razlika med avtomatsko in ročno avtopralnico je ta, da nam v avtomatski ni potrebno avta prati ročno. Avtopralnice so cenovno ugodne in zato je skoraj nesmiselno, da bi avto prali doma. Za pranje avta porabimo veliko vode in obenem še našega časa, v avtomatski avtopralnici pa je avto opran v okoli 10 minutah, tak način pranja pa je tudi veliko bolj prijazen do okolja, saj se za pranje porabi manj vode.

V ročnih avtopralnicah pa nam je na voljo vse potrebno orodje, da avto operemo sami. Proti majhnemu plačilu so nam na voljo visokotlačni čistilniki in različne krtače, s katerimi avto operemo, ponekod pa so na voljo tudi sesalniki, da lahko avto očistimo še odznotraj.

Čiščenje avta pa se ne bo poznalo samo na videzu, temveč na tak način zavarujete tudi barvo in lak. Če boste avto redno čistili, bo barva ohranila svojo svežino veliko dalj časa, če pa se odločite avto kasneje prodati, pa ga boste lahko prodali tudi po višji ceni. Svetujem vam, da avto vsaj enkrat mesečno zapeljete do bližnje avtopralnice, s tem ne boste imeli veliko stroškov, vaš avto pa bo ohranil lep videz še dolgo časa.