Hrepenenje in želje žensk

Nasmeh Hugha Granta, Schwarzeneggerjeve mišice in Einsteinova inteligenca? Moški, ne bojte se, saj ženske ne iščejo popolnega moškega. Kar v resnici šteje, so vsakodnevne pozornosti.

Nakloni mi čas in pozornost

V začetku sta vse doživljala skupaj – dopust, kino, restavracije … S časom pa se izkaže, da je moški samotar, ki večere najraje preživlja ob točilnem pultu in izlete ob koncu tedna sam ali v moški družbi. Ženska si želi le eno: še naprej preživljati prosti čas v dvoje in pritegniti njegovo pozornost tako kot na začetku zveze. Ni treba veliko – moški naj pokaže malo več zanimanja kot le za svoje hobije.

Prisluhni mi, pogovarjaj se

Ona želi govoriti, on raje molči. To ni ravno obetavno, čeprav tudi ni nujno, da se takoj zapleteta v filozofske razprave ali neskončne diskusije. Treba pa je znati prisluhniti, ko ljubljena oseba spregovori. Koristi tudi, če med poslušanjem občasno prikima in ji s tem pokaže, da sledi njenim besedam, kajti tako ji izraža spoštovanje. Moški naj se potrudi vsaj toliko, da izrazi svoje misli – to se z drugo besedo imenuje komunikacija in ko se začneta pogovarjati o težavah, so zanjo že do polovice rešene.

Bodi nežen in zvest

Drobne pozornosti, poljubi in objemi so za marsikatero žensko pomembnejši od maratonskega seksa. Nežnost in pozornost ob vsakem času dneva je dobra osnova za trdno razmerje: krepi zaupanje in občutek varnosti. Moškega za vse življenje ne izbirajo le po mišičasti zunanjosti in pretirani potenci. Pomembneje je, da mu lahko v vsakem trenutku zaupajo, se nanj zanesejo in vedo, da je iskren.

Drži besedo

Ženske si želijo dejanj in ne le besed! Zato naj on ne načrtuje daleč vnaprej, kako ste bosta odpravila v hribe ali na morje. Ženske so dolgoročno najbolj prizadete zaradi praznih obljub. Uspešni pari izkoristijo vsak dan za kakšen droben dogodek, tudi če je še tako nepomemben, da le popestrijo življenje. Spoštujejo načelo carpe diem (užij dan) in se veselijo vsakega dneva sproti.

Bodi ustvarjalen

Ljubezensko sporočilo, telefonski klic, šopek rož: pozornost, skrb in droben poklon ohranjajo globoko prijateljstvo. Ni nujno, da gre za draga ali velika darila, ki bi ogrela njeno srce – razveselil jo bo tudi samo en cvet, ki ji bo povedal, da se je spomnil nanjo, preden se je vrnil domov, ali listek z napisom pogrešam te, da bo vedela, koliko mu pomeni.

Razmišljaj tudi v dvojini

Vsi vemo, da potrebujejo moški svobodo in čas zase. Vemo pa tudi, da sta za pravo ljubezen potrebna dva in moškemu ne bi smelo biti odveč, če ženska načrtuje skupne dogodke, vključi njega v nujna opravila in pripravi družabne večere. Po eni strani s tem krepi njuno skupnost, po drugi pa tega nihče ne bi opravil bolje.