Kako narisati živali

How to draw animals je lekcija, ki uči kako narisati živali na hiter in enostaven način. Risanja živali se lahko učijo tako odrasli kot tudi otroci. Uporabljate lahko risanje korak za korakom in tako po navodilih rišete skico do končne risbe. Narišete lahko vse vrste živali, saj se s pomočjo lekcij lahko naučite risanja po korakih, samo slediti morate postopkom in navodilom.

draw4Navodila so napisana zato, da vas vodijo. Ni pa potrebno, da je vaša risba popolnoma enaka. Začnete z grobimi, ampak lahkimi potezami s svinčnikom, da lahko narišete želene oblike. Ko imate grobo risbo končano pa začnete z močnejšimi gibi, ki se približujejo končni risbi. Za konec dodajte še senčenje in barve. S tehniko in nekaj prakse boste osvojili risanje želenih motivov. Pomagajte si z video posnetki ali vadnicami, ki prikazujejo zelo poučno in zanimivo risanje korak za korakom.

Na internetu lahko najdete tudi aplikacije How to draw animals. Aplikacije so izobraževalno – zabavne in poučne. Osebe, ki želijo risati, se lahko iz teh aplikacij veliko stvari naučijo, saj risanje poteka korak za korakom.

Za primer lahko vzamete, kako narisati morskega psa na enostaven način po korakih. Narišete ga lahko v naslednjih 7 korakih:

  1. Najprej narišite dve vodili. Eno za glavo in drugo a telo.
  2. Narišite glavo in gobec morskega psa. Nato poudarite nos.
  3. Narišite hrbtno in nato še prsno plavut. Dodajte pregibno linijo za upogib morskega psa.
  4. Končajte telo morskega psa, nato dodajte drugo plavut. Naredite natančno skico telesa in nadaljujte naprej.
  5. Skoraj ste že končali. Potrebno je narisati še usta, oči in dodati škrge.
  6. Nazadnje narišite kot britev ostre zobe, skoz notranje in zunanje dele gobca. Nato lahko narišete rebra za streho gobca. Sedaj lahko zbrišete vse nastale napake.

Risba morskega psa je končana in pripravljena za barvanje.