Toplotna izolacija je pomembna, da energija ne uhaja

Seveda je zelo pomembno, da naše prostore primerno izoliramo, saj si želimo, da se v njih temperatura ohranja in je konstantna. Toplotna izolacija skrbi ravno za to, da se v naših prostorih temperatura ohranja in energija ne uhaja. Raziskave so namreč pokazale, da kar 35 odstotkov energije uhaja skozi neizolirane zidove, kar pa pomeni, da si v tem primeru ustvarjamo dodatne nepotrebne stroške.

Ogrevanje je seveda največji potrošnik energije, zato je pomembno, da za to ustrezno poskrbimo. Toplotna izolacija je tako odlična rešitev, saj nam omogoča, da so naši prostori v stalni temperaturi in s tem onemogočimo uhajanje energije skozi zidove.

S tem si tudi znatno zmanjšamo stroške in se v prostorih počutimo bolj lagodno in udobno. Udobje je seveda zelo pomembno in le tega dobimo z ustrezno temperaturo v prostorih. Ustrezna temperatura nam omogoča tudi to, da ohranjamo naše zdravje in pa dobro počutje.

 

Izolacija temeljev je zanesljiva rešitev za stavbe nižje etažnosti

 

Dejstvo je, da je izolacija ključna pri vsaki gradnji. Vsak si želi imeti primerno izolirane prostore, kar nam omogoča, da se v njih ohranja neka konstantna temperatura, ki nam omogoča dobro počutje. Izolacija temeljev je tako primerna in zanesljiva rešitev za stavbe nižje etažnosti, ki so v kateremkoli energijskem standardu.

V primerjavi s pasovnimi temelji je izvedba izoliranja temeljev enostavnejša, hitrejša in pa bolj kakovostna, kar pomeni, da na enostaven način znižamo izgubo toplotne energije in pa dosežemo popolno zaščito pred talno vlago in talno vodo pod pritiskom. Izolacija temeljev tako omogoča zelo učinkovito zaščito temeljev in pa preprečuje nastanek kakršnihkoli toplotnih mostov. Hkrati pa zagotavlja visoko potresno varnost objekta.

Vsakemu je seveda v interesu, da poskrbi za odlično izolacijo in pa varnost stavbe. Tako je ta vrsta izolacija odlična rešitev, ki bo zadovoljila vsakega, ki se bo zanjo odločil.