Odkup rabljenih vozil je dobra odločitev

odkup rabljenih vozilSlovenci smo znani po tem, da imamo na število prebivalcev izjemno veliko število avtomobilov, kar gotovo kaže na to, da imamo do jeklenih konjičkov poseben odnos. In ker je avtomobilov veliko, je seveda tudi precej podjetij, katerih dejavnost je odkup rabljenih vozil – marsikdo je vsaj za drugi družinski avto namreč povsem zadovoljen, če ne kupi povsem novega avtomobila, temveč je ta iz druge roke, a še vedno kakovosten.

Zakaj je odkup rabljenih vozil pametna odločitev?

Ko se odločite, da boste svoj avtomobil prodali, je samostojna prodaja lahko dvorezen meč. Po eni strani upate, da boste avto prodali za najboljšo možno ceno, po drugi strani pa vas čaka tudi nekaj neprijetnosti. V avtomobilskem oglasniku se znajdete med množico avtomobilov enake znamke in enakega modela, kjer je ponudba tako velika, da morda za vaš avto sploh ne bo zanimanja. Ko vas kontaktirajo kupci, so ti pogosto že v osnovi trgovci z vozili, ki vam ponujajo za odkup rabljenega avtomobila smešne cene, ali pa se vam zdi, da gre za posameznike, ki niso vredni zaupanja. In če se z nekom že dogovorite za ogled, morate avto očistiti, se z njim dobiti za ogled in pogajati – včasih si lahko avtomobil ogleda tudi deset ljudi, pa ga nazadnje nihče ne kupi!

In kakšno prednost ima podjetje za odkup rabljenih vozil? Denar dobite takoj, res pa je, da je znesek malenkost nižji, saj mora tudi prodajalec zaslužiti za svoje delo in trud pri prodaji. Vendar pa bo ta verjetno prodal avtomobil hitreje, saj bo ta v oglasniku na bolj izpostavljenih pozicijah, ki so plačljive. Nobenega dela ne boste imeli s kupci, s pogajanji ali odganjanjem sumljivih kupcev. Podjetje za odkup rabljenih vozil bo avto takoj prepisalo in se nato samo ukvarjalo s temeljitim čiščenjem, oglaševanjem, sprejemanjem strank in urejanjem lizingov zanje, prav tako pa bo dalo kupcu na vaš avto še garancijo.