Podjetje Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mednarodna varnostna programska skupina, ki deluje v skoraj 200 državah po vsem svetu. Podjetje ima sedež v Rusiji, in sicer v Moskvi, ter je s holdinško družbo registrirano v Združenem Kraljestvu. Podjetje Kaspersky Lab trenutno zaposluje več kot 2850 usposobljenih strokovnjakov. Ima 31 reprezentativnih ozemelj ter pisarne v 30 državah po svetu. Svoje izdelke in storitve ponuja za več kot 300 milijonov uporabnikov in za več kot 250000 pravnih oseb po vsem svetu. Podjetje se še posebej osredotoča na velika podjetja, ter tudi na mala in srednje velika podjetja.

Kaspersky Lab ponuja izdelke za boljšo varnost potrošnikov, kot so anti-virus, anti-malware in požarni zid aplikacije, ter poleg tega tudi varnostne sisteme namenjene za mala podjetja, korporacije in velika podjetja. Korporativne rešitve vključujejo zaščito za delovne postaje, datotečnih strežnikov, poštnih strežnikov, plačilne prehode, bančne strežnike, mobilne naprave in spletne portale. Te aplikacije so na voljo v paketu varnostnih sekvenc, ki pa se tudi prilagodijo tako, da ustreza zahtevam organizacij različnih velikosti.

Podjetje Kasperskykaspersky Lab se s svojimi izdelki uvršča na četrto mesto na svetovni lestvici protivirusne programske opreme. To je bila prva ruska družba, ki se je vključila na lestvico za oceno vodilnih svetovnih podjetij programske opreme. Ta lestvica se imenuje Software Top 100 (79. na seznamu od 29.6.2012). Po podatkih IDC za leto 2010 se je podjetje Kaspersky Lab uvrstilo na četrto mesto Endpoint Security segmenta. Kaspersky Lab je za potrošnika trenutno tretji največji prodajalec IT varnostne računalniške programske opreme po vsem svetu in peti največji prodajalec Enterprise Endpoint Protection. Podjetje Kaspersky Lab je bilo imenovano kot “vodja” v Gartner Magic Quadrant za platforme Endpoint Protection.

Podjetje Kaspersky Lab tekmuje v protivirusni industriji proti Avast, AVG, Avira, BitDefender, BullGuard, ESET, F-Secure, Frisk, G Data, McAfee, Panda Security, Sophos, Symantec, Trend Micro in mnogimi drugimi.