Zavarovanje v tujini za pot brez presenečenj

V Jugoslaviji so organizirali program z naslovom Nič nas ne sme presenetiti. To bi bilo pametno in odgovorno vzeti za lasten moto, sploh za tiste, ki se odpravljajo v tujino. V tujini se posameznik, družina ali skupina lahko srečajo z nepričakovanimi okoliščinami, morda ne obvladajo jezika na ravni, ki je višja od osnovne ravni A1. Dobro je, če se zavarovanje v tujini sklene že, preden se posameznik ali družina odpravi v tujino. Ob nesreči je treba stopiti v stik z zavarovalnico. Zavarovalnica, pri kateri je sklenjeno zavarovanje v tujini z asistenco, bo ponesrečencu pomagala že od prvega klica pri vsem, kar bo potrebno, da bo oskrbljen.

Zavarovanje v tujini z asistenco

Dobra zavarovalnica lahko ima svoj asistenčni center. Ko jih zavarovanec pokliče, mora povedati svoje ime in priimek ter številko zavarovalne police. Storitev zavarovanje v tujini z asistenco pomeni, da zavarovalnica asistira, torej pomaga, ponesrečencu, tako da mu priskrbi prevoz do najbližje bolnišnice, kjer deluje kot neposredna zveza z zdravnikom, ki ponesrečenca zdravstveno oskrbi. Zavarovalnica je hkrati stik z družino ponesrečenca, tako da so obveščeni o dogajanju. Osnovno zavarovanje v tujini bi moralo kriti poleg prevoza do bolnišnice in nazaj zdravniško oskrbo, zdravila, prevoz posmrtnih ostankov. Zavarovanje v tujini, ki ni le osnovno, pa lahko krije tudi nujne zobozdravstvene storitve.

Zavarovanje v tujini se lahko sklene tudi v tujini

Navsezadnje lahko tudi hud zobobol resnično zagreni počitnice ali poslovno potovanje. Zelo nevaren pa je tudi ne več tako redek granolom. Hud primer granoloma lahko pomeni zastrupitev krvi, česar posledice so hude, lahko tudi smrtno nevarne. Če ste pozabili skleniti zavarovanje v tujini, preden ste se odpravili od doma, ni to nič hudega. Zavarovalnice nudijo možnost sklenitve zavarovanja v tujini, ko ste že v tujini. Če posameznik sklene zavarovanje v tujini, ko je že v tujini, je mogoče, da zavarovanje ne velja prvi dan. Treba se je pozanimati, ali zavarovanje vključuje nezgode ob posameznih športnih aktivnostih.