V spletnem iskalniku med prvimi zadetki?

Optimizacija spletne strani 3V današnjem hitro razvijajočem se času samo spletna stran ni več dovolj. Ko si želite povečati prodajo, morate strankam zagotoviti, da vas na internetu lahko hitro najdejo. Po nekaterih raziskavah je na spletu vsak mesec registriranih več kot milijon novih spletnih naslovov (to je v povprečju več kot 40.000 na dan). Da vas lahko stranke najdejo v tej številčnejši konkurenci, morate svojo spletno stran kvalitetno optimizirati. Optimizacija spletne strani, ki je kvalitetna, vam omogoča, da se s svojo spletno stranjo pojavite na prvih mestih na vseh pomembnih spletnih iskalnikih.

Spletne iskalnike (Google, Yahoo, Najdi.si, Bing,…) dnevno uporablja ogromno ljudi po vsem svetu, ko iščejo npr. kuharske recepte, športne avtomobile, oblačila in obutev, finančne nasvete, itd. Po statističnih podatkih se samo na iskalniku Google izvede preko 200 milijonov iskanj vsak dan. To dejstvo kaže kako zelo pomembno je biti med zadetki v iskalnikih, vendar samo to ni dovolj. Za visoko obiskanost vaše spletne strani morate doseči visoke pozicije med iskalnimi rezultati, le tako lahko izkoristite visok obisk, ki ga ta mesta zagotavljajo. S kvalitetno optimizacijo spletne strani boste dosegli prvo mesto v iskalniku Google.

Verjetno ste se kdaj spraševali, zakaj so nekatere strani med prvimi zadetki, ostale pa nekje zadaj? Za dosego prvih mest v iskalnikih obstajajo posebne tehnike izdelave spletnih strani, ki določajo ali spletni iskalnik najde spletno stran in na katero mesto jo uvrsti med zadetki. To je mogoče narediti s tehniko, ki se imenuje optimizacija spletne strani.

Optimizacija spletne strani je kompleksen ampak nujen proces, ki ima določena pravila, ki se jih je potrebno držati, če želimo spletno stran rangirati čim višje v spletnih iskalnikih. Skozi leta se algoritem za določanje rangiranja precej spreminja. Spletni iskalnik Google zelo pogosto menja pravila, ker hoče zagotovit iskalcem čim boljše rezultate. Za optimizacijo spletne strani potrebujete strokovnjaka, ki razume zahteve spletnih iskalnikov in spremlja procese spreminjanja algoritmov iskalnikov.